Skip to content Skip to footer

Ik win nooit wat. Of nooit… bijzonder zeldzaam. Als je dan eens wel wat wint is het altijd heel mooi maar dit keer was het wel heel erg bijzonder; kaartjes voor het bijwonen van de laatst WorldCup wedstrijd schaatsen van het seizoen. En niet zo maar ergens maar in de schaatstempel Thialf Heerenveen.

Voor het eerst in Thialf met een wedstrijd! Man wat super!!! Ik was er natuurlijk wel eens wezen schaatsen en toen vond ik het altijd erg donker en veel kleiner dan op tv. Er was uiteraard geen publiek en geen grote verlichting aan. Ik verwachte dus dat het veel kleiner was dan ik zou denken. En dan stap je binnen en is het 2 keer groter dan je denkt!

Thialf is toch wel een beetje een heilig ijsstadion en het ijs daar is toch zeker wel een beetje heilig ijs. De eerste stap op dat ijs maken kan ik me dan ook nog goed herinneren. Je realiseert je dat dit het ijs is van toppers als Kramer, Davis en Wust. En daar wat op krabbelen voelt toch wat als het ijs “ontheiligen”. Er binnen stappen met een wedstrijd geeft weer een totaal ander gevoel. Ook dan heb je het gevoel “de heilige schaatstempel” binnen te stappen.

De eerste wedstrijd was een van super kwaliteit. Annette Gerritsen won verassend en alle emotie, spanning, verrassing en ontlading was voelbaar. Wat een wervelwind aan emoties en kippenvel! Het gejukt en applaus loopt met de schaatser mee. Met je ogen dicht kan je nog precies volgen waarde schaatser is!

Wat een heerlijke gemoedige en gezellige sfeer. Ook door de band die af en toe. Speelt en waarbij iedereen mee doet maar vooral simpelweg door die schitterende sport; het schaatsen. Schaatsen is verslavend, schaatsen volgen is verslavend, maar volgens mij het schaatsen volgen in Thialf ook.

Ik had de meeschrijflijsten meegenomen om mee te kunnen schrijven als het saai werd. Aan het meeschrijven ben ik niet toe gekomen. Zelfs aan rondetijden en eindscores onthouden kwam ik niet toe. Er valt zo veel te zien en te beleven! De schaatssport is zo anders maar toch ook zo hetzelfde in het echt in vergelijking met tv. Op tv volg je het, in Thialf beleef je het.

Een geweldige Thialf-dag waarvan er nog veel de aankomende jaren gaan volgen!

Met dank aan Roompot Sport voor de kaartjes!