Skip to content Skip to footer

Ik ben groot fan van schaatsen. Het eerste weekend is het altijd rennen vanuit mijn werk naar de televisie om er geen seconde van te missen.

Het eerste weekend viel een beetje tegen; een nieuwe regel die kort en bondig “de Dokter Bibber” regel werd genoemd was in het leven geroepen. Een regel waarbij de schaatser op het rechte stuk niet over de middellijn mag komen. Opzich is dit al onlogich, als schaatser zelf weet je dat schaatsen een zijwaartse beweging is en dan beperkt “tussen de lijntjes blijven” je toch in je bewegingsvrijheid. Ik  geïrriteerd me dus ook behoorlijk aan deze regel. Uiteindelijk keek ik niet meer naar tijden ons hoe er geschaatst werd maar of er nu wel of niet over de regel werd gegaan. Doodnerveus werd je er van.

Geirriteerd dus. De commentatoren op tv riepen de schaatsers al op hier wat aan te doen. Maar ik vond ook dat wij, het schaatspubliek iets van zich moest laten horen.
Ik kende een petitie site en daar heb ik een petitie op aangemaakt nadat het schaatsen afgelopen was. Het was al laat en dus dacht ik: “ach, ik stuur het wel wat door op Twitter. Een site en persberichten en alles ervoor komt van de week nog wel”. En zo kroop ik in mijn bed en ging de volgende ochtend in.

De volgende dag was een excursie en lesdag zodat ik pas voor het eerst om 11 uur ‘s avonds thuis was. Even de pc aanzetten om te kijken of er nog e-mail is. De e-mail deed er lang over dus ook Twitter maar even aanzetten. Mij mailbox was half ontploft (!) en ook Twitter had het er moeilijk mee. Een onbekende had zich ook geïrriteerd en had zelf de site gebouwd voor mijn petitie. Weer een ander was met persberichten bezig geweest. En als klap op de vuurpijn hadden verschillende schaatsers de link doorgestuurd. De petitie was al ruim 1000 keer ondertekend en ik had verschillende e-mails van pers in mijn mailbox.

De week stond dan ook in teken van pers en de petitie. Het was van het ene interview naar het andere. Gelukkig hadden we ondertussen een team van 4 enthousiaste vrijwilligers zodat we de taken konden verdelen. Een irritatie was een perscircus geworden.

Hoe iets kleins groot kan worden…

De diverse interviews zijn te vinden op de portfolio-pagina onderaan. Meer informatie over de actie is te vinden op www.drbibber.tk