Skip to content Skip to footer

Ergens afgelopen voorjaar ontstond het idee weer eens verder te kijken binnen Scouting. Een van de bovenste dingen aan mijn Scouting-verlanglijstje is een wereld jamboree. De eerstvolgende zal plaatsvinden in 2015 in Japan. Wat een uitdaging!Na eens rond geïnformeerd te hebben over de mogelijkheden waren er twee opties; mee gaan als IST-er of mee gaan als troepstaf. Dit laatste had mijn voorkeur, aan de basis voor wat ik leuk vind bij Scouting ligt de omgang met jeugd en de begeleiding daarvan. Maar, maak ik ook kans om dit te kunnen? Met een groep jeugd van 14 tot 18 jaar oud 3 weken naar Japan gaan is geen kleine verantwoordelijkheid… Hiervoor informeerde ik bij iemand die al meerdere keren mee gegaan was en verdiepte ik me in de eisen. Solliciteren kon zeker, kansen waren er. En zo vulde ik in september een formulier in, voegde mijn motivatie en cv bij en duimde.

In november werd ik uitgenodigd voor een gesprek in het Landelijk Service Centrum (de landelijke blokhut) van Scouting Nederland in Leusden. 30 november reed ik op de A28 de zon tegemoet en dacht ik “dit is het begin van een enorm avontuur, of een snel einde daarvan”. Doordat ik. Nog lang bleef onthouden waar ik reed en hoe alles er uitzag dacht ik dat het nog wel eens positief uit zou kunnen vallen.

In Leusden aangekomen was het daar een komen en gaan van enthousiaste, nieuwsgierige en gemotiveerde mensen. Het gesprek was een lastige. Ik had totaal geen idee of het een goed of slecht gesprek was. Jah, er waren hints maar hoe ik die op moest vatten? Uiteindelijk vertrok ik zoals iedereen daar vertrok; met een “hopelijk tot ziens”. Voor de kerst bericht, wat die dan ook moge zijn.