Skip to content Skip to footer

In 2014 en 2015 mocht ik op een bijzonder avontuur. Samen met 36 jeugdleden en 3 andere volwassenen als begeleiding (en samen met nog een kleine 1000 anderen) naar de World Scout Jamboree in Japan. Een geweldig avontuur waarmee ik werk en hobby’s heb kunnen combineren in vormgeving, fotografie, educatie en teksten schrijven.

Een van die uitdagingen was de informatievoorziening. Dat deden we op verschillende online manieren: e-mail, Twitter en een Facebook-groep. Digitaal en analoog verspreiden we ook veel informatie. Zoals een nieuwsbrief.

Deze nieuwsbrief was een belangrijke, het was de laatste voordat iedereen daadwerkelijk op reis zou gaan. In de nieuwsbrief dus heel veel relevante informatie: wat neem je mee, wat moet je nog doen, waar moet je op letten.

Eigenlijk is het te veel informatie in een keer. En, om het voor de doelgroep – jongeren tussen de 14 en de 18 jaar – interessant te houden, is de vormgeving daarop aangepast. En dat alles in een Japans thema, met een flinke doses humor!