Skip to content Skip to footer
50 Jaar Fotoboek

Vijftig jaar getrouwd en een groot feest. Een fotoboek met teksten van de hele familie en foto’s van het feest en de 50+ jaar daarvoor.

Jaar:2020

En dan sta je voor een uitdaging, wat moet erin en wat niet? Eigenlijk moet alles erin, maar dan heb je een boekenkast in plaats van een boek. Compleet wordt het nooit, maar het moet in ieder geval een goede maar ook verassende samenstelling zijn.

Basis voor dit boek was het bakken van Friese Oranjekoek. Iedere bakker heeft een eigen recept voor Oranjekoek. Zoveel bakkers zo veel recepten. Elke bakker maakt er een eigen kunstwerkje van.

Over wat ‘Echte Fryske Oranjekoeke’ is hebben vele Friezen een idee. Toch heeft elke bakker zijn eigen decoratiewijze. Van oudsher gebeurt het met crème en gekonfijte vruchten, maar tegenwoordig ook met slagroom en verse vruchten of een chocolaatje.

Tryntsje Nauta maakte van al deze verschillende Oranjekoek een fotoserie. Oranjekoek, en het feit dat het overal anders is, werd de basis voor het fotoboek. Een huwelijk is als Oranjekoek. Het recept is bij iedereen net even anders en veranderd ook een beetje gedurende de jaren.

Het boek begon dan ook met ingrediënten en eindige met een opgegeten Oranjekoek.