Skip to content Skip to footer
Word Scout Jamboree Korea 2023, Nederlands contingent

Complete huisstijl ontwikkeling voor het Nederlands contingent World Scout Jamboree Korea 2023.

Jaar:2020 -

Beeldmerk

De ontwikkeling van het beeldmerk was een proces die we samen met het team (18 personen) ingegaan zijn. Samen werden de kaders bepaald, samen de doelstellingen en samen de do’s en don’ts. De verschillende doelgroepen stonden vast.

Vanuit deze kaders werden verschillende concerten geschetst en 3 concepten uitgevoerd in Adobe Illustrator. Uiteindelijk werd de keus gemaakt voor het beeldmerk zoals het hierboven te vinden is. 

Het verhaal van het concept en beeldmerk

De hoofdkleur van deze huisstijl is groen. Het groen wat in Koreaanse tempels veel terug te zien is. En een kleur die zowel in het Koreaanse als het Nederlandse landschap terug komt.

Twee elementen uit het officiële beeldmerk van World Scout Jamboree 2023 Korea komen terug; de wolken en de tenten. De typisch Koreaanse wolken staan symbool voor het thema van de ‘Draw Your Dream’. 

De lijnen van het bollenveld, staan ook voor het Dutch Contingent. Alle individuele bollen maken samen het veld; alle individuele scouts maken samen het Dutch Contingent. Hierin staan de kleuren voor de verschillende onderdelen.

De molen is wit van binnen. Je kan zelf bepalen hoe jou Jamboree er uit gaat zien, je kan het zelf inkleuren. De molen gaat buiten de lijntjes. Je kan letterlijk buiten de lijntjes kleuren.

Uitvoering van de huisstijl

De huisstijl maakt gebruik van verschillende elementen die allemaal vast zijn gesteld in het huisstijlhandboek. Hierboven staan een aantal van deze uitingen. 

Doordat het hierbij om scouting gaat, gaf het de gelegenheid om verschillende uitingen te maken die niet vaak voor komen. Verschillende badges, brandstempels en bandjes.

Media uitvoeringen

Als promotiemiddelen werden er verschillende uitvoeringen gemaakt. Een video en een podcast. De podcast is via deze link te beluisteren

Social media

Een belangrijk middel voor de huisstijl is social media. Hieronder zijn verschillende voorbeelden te zien op Instagram.